wtorek, 29 października 2013

Czarodziejskie jabłka

... z cyklu - "Gotuję sobie"



A nawet rzec by można: Jabłoń - Jabłka - Szarlotka, czyli "Uroda życia".

 

No po prostu dobrze jest móc na własne oczy oglądać związek między...

 

 

... ogołoconą już z liści i owoców jabłonią

 

 

 

... skrzynką (w połowie już zjedzonych) jabłek

 


... bezcenną i podarowaną blachą ciasta


... talerzem pyszności z możliwością dokładki:)

 

... i jeszcze jednej dokładki:)

 

... czarodziejskich jabłek w półkruchym cieście - Ech!


To się Slow Food nazywa, czy jakoś tak?:))

Dlaczego te jabłka są czarodziejskie? Bo wystarczy je tylko usmażyć, nie trzeba dodawać cukru - tak są same w sobie słodkie... Po prostu pycha! Co ja będę mówić, i tak smaku nie opowiem:)


5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Ola, już zjedliśmy:( Ale następnym razem obiecuję:))

      Usuń
  2. SMACZNEGO na ten następny raz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mi narobiłaś smaka na szarlotkę! Mniam! Ale w lodówce czeka tiramisu, więc jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma ;-) Też na porcelanie z Chodzieży ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No nie żartuj! A jak ja bym tiramisu zjadła:)... Porcelana ślubna:)

      Usuń

Opinie Czytelników mojego bloga są niezwykle cenne. Dlatego serdecznie dziękuję za każdy komentarz.